Martial Arts

  • Martial Arts Utrecht

MMA

MMA ofwel Mixed Martial Arts is de meest complete vorm van vechtsport. Dit uit zich onder meer in de ongekend stijgende populariteit wereldwijd. De sport wordt interessant door de vele verschillende elementen uit alle denkbare vechtsporten en de eigen aspecten die worden toegevoegd. Bij de beoefening van deze sport leert men zijn eigen lichaam kennen.

Grappling

Grappling is de verzamelnaam van diverse sporten waarbij het grondgevecht centraal staat. Denk hierbij aan Judo, Worstelen, Sambo, Jiu Jitsu & Brazilian Jiu Jitsu. Technieken van al deze sporten zullen tijdens de grappling training aangeleerd en veelvuldig geoefend worden. Tevens zal er door de vele stoei- en sparvormen tijdens de training goed gekeken kunnen worden naar de persoonlijke groei.

Tijdens de grappling lessen wordt er bijna altijd in een gesloten-keten getraind. Het is daarom een uiterst veilige manier om lekker inspannend bezig te zijn met vechtsport.

Kickboksen

In een veilige en recreatieve omgeving kickboksen? Bij DTC is het kickboksen gericht op alle niveaus. Er is tijd voor (basis) technieken en conditioneel kom je ook zeker aan je trekken! Je weerbaarheid en algehele fitheid krijgt een boost door kickbokstraining. Een goede work-out voor een beginner en ruim voldoende uitdaging voor een gevorderde kickbokser.

Stootzaktraining

De stootzaktraining is een training gebaseerd op diverse trap en stoottechnieken uit de vechtsport die u uiterst veilig op de 180cm hoge stootzak kunt uitvoeren. Dit is tevens een uitstekende manier om in vorm te geraken of om uw huidige conditie te onderhouden of te verbeteren. De training is zo opgesteld dat je jouw cardiovasculaire fitness, spierconditie, jouw reactie/reflex en snelheid op een goede manier kunt trainen zonder dat je je druk hoeft te maken over het sparren en incasseren van klappen. Ook hier train je op je eigen niveau. En omdat je niets met een tegenstander of partner te maken heeft, beheers je de intensiteit van de training. Mede hierom mag je de stootzaktraining onder de noemer ‘Stress Releaver’ plaatsen omdat je al jouw negatieve energie kan botvieren op de stootzak.
Heb jij zin in een pittige workout met veel variatie dan is de stootzaktraining zeker iets voor jou!

Junior MMA:

Mixed Martial Arts (MMA) is nog steeds een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Niet gek dat ook steeds meer jongeren van 12 t/m 15 jaar deze sport willen beoefenen. Bij DTC vinden we het belangrijk dat iedereen kan trainen, mits veilig en verantwoord. Met de trainingen bij Junior MMA ligt de focus op de basis van vechtsport: Je basishouding, voetenwerk, controlegrepen en je gedrag op en van de mat. Zo wordt er een solide fundering gelegd om te groeien in de sport. De lessen worden alleen begeleid door trainers met ruime ervaring in de sport (nationaal en internationaal topniveau).   Graag laten we je zien hoe een Junior MMA training er uit ziet. Bekijk het rooster hier.  

“Bij Junior MMA geven we geen klappen tegen het hoofd, we leren dat controle en beheersing in elke situatie waardevoller zijn.” – Marc Duncan, hoofdcoach Junior MMA